Nieuw project: Bullet Journal


Deze week ben ik begonnen aan een nieuw creatief project: het bijhouden van een bullet journal. Wat is dat? Een bullet journal is een soort kruising tussen een agenda, notitie- en dagboek. Je maakt het in een blanco notitieboek waar vaak al voorgedrukte puntjes in staan zodat je makkelijk lijnen kunt trekken en hokjes kunt maken. Je kunt er al je afspraken, to-do-lijstjes, ideeën enz. in kwijt en je kunt het helemaal maken zoals je zelf wilt.

Ik zag het al een tijd voorbijkomen op Instagram en Youtube en twijfelde al een tijdje of ik er ook aan zou beginnen. Ik heb ook al een art journal dat ik bijhoud waarin ik teken, schilder en collages maak, daarom twijfelde ik of het wel nodig was om nóg een soort journal bij te gaan houden. Eén van de dingen die me ook tegenhielden was dat de bullet journals die ik zag in de boekhandel en bij Bol.com allemaal boven de 10 euro kosten en dat vind ik toch wel een grote uitgave voor een kaal notitieboek. Deze week zag ik echter dat de Action nu ook bullet journals verkoopt voor maar 1,99 euro! Er waren 4 verschillende en natuurlijk vond ik deze turquoise (mijn lievelingskleur...!) met roze rozen het mooiste (zie foto)! Ik ben er meteen in begonnen diezelfde dag en was meteen helemaal geïnspireerd!Op Pinterest maakte ik al een inspiratiebord met voorbeelden van pagina's voor in je bullet journal. Je begint meestal met een maandoverzicht en daarna kun je verschillende bladzijdes maken met 'weekly's' waar je dan op bij kan houden wat je die week allemaal moet doen. Wat ook veel mensen doen is een 'tracker' maken waarop je je gewoontes bij kunt houden. Ik hou bijvoorbeeld bij hoe ik me voel elke dag, of ik creatief ben geweest en of het geregend heeft. Maar je kunt het helemaal maken zoals je het zelf wilt, wat mij heel erg aanspreekt.Ik ben ook van plan om bij te gaan houden wat voor mooie momenten ik meemaak in een maand, zodat je dat altijd weer terug kunt lezen. Verder zijn allerlei lijstjes ook populair, zoals bijhouden welke boeken je nog wilt lezen of welke films je nog wilt zien. Voor dat laatste heb ik ook al een pagina gemaakt naar een voorbeeld van Pinterest. Ik krijg steeds meer ideeën voor pagina's, dus die 150 pagina's worden vast wel gevuld op één of andere manier!


Nu is de vraag of ik het vol ga houden om trouw elke maand en week bij te gaan houden. Deze week merkte ik al dat ik het erg leuk vond om te doen, dus ik denk eigenlijk wel dat het me gaat lukken, maar ik voelde me ook weer erg goed deze week. Ik heb helaas wel nog steeds dagen dat ik me erg down voel en dan komt er ook vrijwel niks uit mijn creatieve vingers. Ik werk op zulke dagen bijvoorbeeld ook niet in mijn art journal dat ik al een tijdje bij houd. Ik denk echter dat het ook wel een stimulans zal zijn om bij te houden wat ik allemaal doe, om het gevoel te houden dat ik echt wel productief ben ook al voelt dat soms niet zo op slechte dagen.

Wat denk jij van een bullet journal? Iets voor jou? Laat het me hieronder weten!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Instaswap 2017 Fall Edition

Mexicaanse Pompoensoep